Hírek, események

Korábbi híreink:

 

 

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat bővülő szolgáltatásokkal alkalmazkodik a hajléktalan-ellátás területén tapasztalható megváltozott körülményekhez, jogi helyzethez.

A Baptista Szeretetszolgálat intézményeiben mintegy ezer hajléktalan léthelyzetben élő embertársunkról gondoskodnak a fővárosban. A kilátástalan körülmények közé sodródott rászorultakat a munkatársak igyekeznek a szállókon elhelyezni, és mivel a továbblépés felé a szolgáltatókon keresztül vezet az út, bővítjük szolgáltatásainkat. A baptisták a partnerszervezetekkel, utcai szolgálatokkal szorosabb kapcsolat kialakítására törekednek, hogy az elhelyezések összehangolásával minél több embert tudjanak szükségleteinek megfelelő helyre juttatni, s ennek érdekében fontosnak tartják a fővárosi ellátók hatékony és napi együttműködését.

A Baptista Szeretetszolgálat Soroksáron, Kőbányán, Csepelen és Újbudán is üzemeltet hajléktalanszállót. Az Utcafront Baptista Szolgáltató Centrumban, a kőbányai Maglódi úton például jelenleg mintegy napi száz rászorult ebédel, de november 1-től vacsorát is biztosítanak, miközben működik a mosoda, a fürdő, a fodrászat, van lehetőség ruhacserére. A Baptista Szolgáltató Centrum közfoglalkoztatási programjában van felvétel, a munkalehetőség is adott.

A Baptista Integrációs Központ a továbblépés érdekében három lakásban úgynevezett külső férőhelyeket működtet majd Zuglóban és év elején várhatóan további százhatvan férőhelyen nyújt kétágyas szobában külső férőhelyen, az átmeneti szállásokhoz kapcsolódó lakhatási szolgáltatást.

A krízisautó a Menhely Alapítvány diszpécser szolgálatával együttműködve keddtől péntekig, 8-20 óráig dolgozik. Önkénteseket is vár a szolgálat, olyanokat, akik az időjükből adnának. Nagyon fontos, hogy mindazok, akik olyan fedél nélkül élőt látnak, akinek segítségre van szüksége, hívják a 06-1-3384186-os telefonszámot!

Folyamatosan szükség van adományokra: alsóneműre, meleg ruhára, cipőre, tartós élelmiszerre, takaróra, hálózsákra.  Az adományozók az adomany@baptistasegely.hu elérhetőségen jelezhetik, ha ilyen módon segíteni akarnak hajléktalan léthelyzetben élő embertársainkon.

 

Egyre bővülő szolgáltatásokkal a hajléktalan léthelyzetben élőkért

 

 

Megkezdődött az idei krízisellátás

A Menhely Alapítvánnyal együttműködésben idén is megkezdődött a Krízisautó szolgálatunk, amelyet a korábbi évekkel eltérően idén keddtől péntekig, reggel 8 órától este 8 óráig biztosítunk a Menhely Alapítvány Diszpécserszolgálatának közvetlen koordinálásával.

A november 1. és március 31. közötti krízisidőszakban a ruhákkal, takarókkal, élelmiszerkonzervvel és forró teával felszerelt krízisautóval szakképzett munkatársaink állnak a krízishelyzetbe került emberek rendelkezésére.

Szakmai programunk alapvetése az élet védelme, a közvetlen kihűlés, fagyási sérülések elkerülése, szakmailag indokolt közvetlen, szociális segítségnyújtás.

 

 

 

 

Kőbánya Kiváló Segítő Szervezete

Az Utcafront Menedék Hajléktalan Személyek és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye részére Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat – a szenvedélybetegek és hajléktalanok érdekében végzett önzetlen, kiemelkedő szakmai színvonalú, példaértékű feladatellátás elismeréseként – 158/2018. (IV. 19.) önkormányzati határozatával

 

Kőbánya Kiváló Segítő Szolgálata elismerő címet adományozott.

 

A díjátadás a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban ünnepélyes keretek között zajlott, a díjat intézményünk vezetője, Dr. Miletics Marcell vette át D. Kovács Róberttól, Kőbánya polgármesterétől.

 

 

Ruha- és ételosztás Kőbányán

Az Utcafront - hála a ruhaadományokkal szervezetünket támogató emberek töretlen adakozási kedvének - ismét ruha- és ételosztást szervez Kőbányán, a Kőbányai Szabadidő Központ előtt (KÖSZI).

 

Az esemény időpontja:

 

2018. június 9. 11h

 

Várunk minden kedves kerületi ellátott ügyfelünket csakúgy, mint kerületi rászorulókat, nagycsaládosokat, bárkit, aki szeretne részesülni az - ingyenes - adományokból.

A ruhaosztás mellett egy tál meleg étel és egy kisebb ajándékcsomag is várja az érkezőket.

 

Szeretettel várunk mindenkit!

 

A rendezvény létrejöttében ismét segítségünkre volt a X. kerületi Önkormányzat, köszönet érte!

 

 

Új program a munkáért és a lakhatásért a Baptista Szolgáltató Centrumban

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront Kőbányai Szolgáltató Centruma új szolgáltatást indított. A Maglódi utcai telephelyen részben saját forrásból, nagyobb részben pedig belügyminisztériumi támogatásból úgynevezett „támogatott lakhatás” lehetőségét teremtette meg tizenkét rászoruló számára a segélyszervezet.

 

Az általános szakmai program foglalkoztatást célzó szakmai munkával egészül ki, hiszen a támogatott lakhatás lehetőségével élők számára fontos szempont, hogy legyen munkából származó jövedelmük. A szociális segítségnyújtás az önállósodást és az elsődleges munkaerőpiaci integrációt is segíti. Az ünnepélyes avatás 2018. január 26-án, délelőtt történt meg.

Az eseményen a program részleteiről Miletics Marcell, a Baptista Szolgáltató Centrum igazgatója beszélt a megjelentek előtt, s hangsúlyozta: az Utcafront már 15 éve jelen Kőbányán és segíti a rászorultakat. Ez a segítségnyújtás mára komplex szolgáltatást jelent. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere arról szólt, mennyire fontos a telephely működése az önkormányzat és a városrész számára, majd Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője a baptista szociális projektek méltatása mellett hozzátette: idén folytatódik a hajléktalanok érdekében indított kormányzati program, s ennek során a Maglódi utcaihoz hasonló projekteket továbbra is támogatják majd. Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: bár a média többnyire a segélyszervezet külföldi akcióiról számol be, a tevékenység zöme itthon zajlik olyan projektek formájában, mint amilyen a Baptista Szolgáltató Centrum.

A nemzeti színű szalag átvágása előtt Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke imádkozott és kérte az intézményre Isten áldását.

 

 

Zajlik a téli krízisellátás

Ha fagyveszélyben lévő embert lát, hívja Ön is a Menhely Diszpécserszolgálatát: +36 1 338 41 86

A „Közterület helyett emberibb körülmények” c. programban, amely a Fővárosi Önkormányzat és a Menhely Alapítvány között létrejött együttműködés keretében valósul meg minden évben, a Baptista Szeretetszolgálat Partner szervezetként vesz részt. Ennek keretében november 1. és március 31. között Krízisautót működtet Budapest utcáin. A Krízisautó minden hétköznap reggel 8 órától este 18 óráig áll készenlétben és indul ki helyszínekre Budapest területén a Menhely Alapítvány Diszpécserszolgálatának irányítása alapján. Az esetkezelések általános irányelvei: Az esetek többségében (kivéve a sürgős, az életét veszélyeztető helyzetet) a kliens dönti el, hogy igénybe veszi e a krízisautó segítségét, vagy sem. Lehetőleg azonban mindig megpróbáljuk rábeszélni arra, hogy vegye igénybe a segítségünket. Ha nem fogad el segítséget: Ha úgy látjuk, hogy viszonylag jó állapotban van, és nem akar melegedőbe menni, akkor felajánlunk neki élelmet, takarót, illetve ha úgy látjuk, hogy szüksége van rá, akkor ruhaneműt is.
5 fok alatt, illetve szeles, hűvös, havas időben, és ezektől nem védett fekhely esetén mindenképpen megpróbáljuk a klienst akár hosszabb rábeszéléssel is meggyőzni arról, hogy védett, meleg helyre kellene kerülnie. Átlagos egészségi állapot, de melegedő igénybe vétele esetén: Ha melegedőbe szeretne menni, informálódunk, hogy van e tüdőszűrő papírja, és nincs-e valahonnan kitiltva. Ezt jelezzük a diszpécsernek, majd besegítjük a programautóba, és elvisszük a diszpécser által megadott helyszínre. A diszpécser által megadott intézménynél tájékoztatjuk a klienst arról, hogy hova kell bemennie, szükség esetén bekísérjük. Rosszabb egészségi állapot esetén: Ha a kliens valamiért rosszabb állapotban van (szédülés, rosszul lét, fagyási sérülések, stb.), de magánál van és tud járni, akkor jelezzük e körülményeket a diszpécsernek. Ha a diszpécser úgy dönt, hogy orvosi vizsgálatra, illetve ezután esetleg lábadozóra való elhelyezésre lehet szükség, akkor besegítjük a klienst az autóba /ha kihűlés jeleit tapasztaljuk, akkor nem azonnal az autóba, hanem először betakarjuk, hogy melegedjen, az autót pedig kihűtjük, így segítjük be, fenntartva a felmelegedés fokozatosságát. Ezután visszük el a diszpécser által megadott intézmény orvosi rendelőjébe, ahol bekísérjük az orvoshoz, és megvárjuk a vizsgálat eredményét, illetve, azt, hogy az adott intézmény fogadja e kliensünket vagy sem. Ha igen, akkor ezt jelezzük a diszpécsernek és feladatunk ott véget ér, ha nem, akkor ezt is jelezzük a diszpécsernek, hogy kereshessen esetleg másik lábadozót, ahol elhelyezhetjük emberünket. Az idei krízisellátás tapasztalatairól kollégánkat, Mészáros György programvezetőt kérdeztük: "Legnagyobb nehézségünk az ittas állapotú emberek elhelyezése, amikor még nem mentős az eset, így a mentő nem szállítja el, viszont az intézmények nem fogadják, mert egészségügyileg nem indokolt a lábadozóra való felvétele, melegedőbe pedig ittas állapota miatt nem veszik fel. Ha nem rendelkezik tüdőszűrő papírral kevés helyen fogadják. Melegedőbe, éjjeli menedékhelyre max 1 napra/éjszakára veszik fel. De néha a lábadozók túlterheltsége, helyhiánya miatt nem tudják fogadni a kliensek egy részét. Sikereink: A nehéz, reménytelen helyzetben lévő emberek segítése, orvoshoz juttatása, fürdetés, melegedőbe, éjjeli menedékhelyre eljuttatása, élelem, tea, ruházat biztosítása. " Mészáros György programvezető

 

 

Ruhaosztás az Alsóhegy utcai baptista gyülekezetben

Az Utcafront Menedék Bánya utcai központjába hála az adakozó embereknek, rendszeresen érkeznek ruhaadományok. A szortírozás és rendszerezés után folyamatosan kerülnek kiosztásra a ruhák. A 100 fős menedékünk lakói, továbbá az utcai megkereső programok és alacsonyküszöbű ellátások ügyfelei így szinte azonnal hozzá tudnak jutni olyan ruhákhoz, munkaruhákhoz, amelyekre szükségük van. A nagy számú adományozásoknak köszönhetően ezzel együtt gyakran nyílik alkalmunk külső helyszínen is ruhaadományozást tartani a rászoruló családok részére.

Legutóbb,  június 11-én, vasárnap délután az Alsóhegy utcai baptista gyülekezet és a XI. kerületi Családsegítő Központ által közösen szervezett gyermekklub alkalmából osztottunk használt gyermek- és felnőtt ruhát, továbbá játékokat, amely osztáson kb. 20 család vett részt.

 

 

 

Az Utcafront Tolerancia Színház sikerei

Az Utcafront Tolerancia Színház 2017 tavaszán egy igencsak mozgalmas és sikeres időszakot tudhat magáénak. Két szociális intézményben, a szociális munka világnapja alkalmából rendezett szakmai találkozón, továbbá egy rangos belvárosi étteremben is fellépett a társulat.

 

A Menedékház Alapítványnál, majd a BMSZKI Szabolcs utcai Szállóján tartott előadások után - amelyek mindkét esetben az ott ellátott emberek, mint közönség előtt zajlottak nagy sikerrel - a belvárosi Fogasházban tartott Szociális Munka Világnapja alkalmából rendezett szakmai konferencián volt nagy sikerű fellépés. Ezt követően pedig meghívást kapott a színház a belvárosi Napfényes Étterem és Cukrászda rendezvénytermébe, ahol - immár kilépve a forprofit világba - szintén nagy sikerrel zárta az előadást. A nagy taps és az előadás után kapott visszajelzések alapján elmondhatjuk, hogy a társulatnak sikerült oly módon és olyan minőségben  szórakoztatni a közönséget, amely során - bár elhangzott az előadás előtti bemutatkozáskor - senkinek nem tűnt fel, hogy a társulati tagok között amatőr tagok is (hajléktalan emberek és szociális munkások) vannak a professzionális színészi és rendezői munka mellett.

 

Az előadások műsora volt:

 

Rejtő Jenő: A biztosíték

Nóti Károly: A Csillár

továbbá klasszikus és örökzöld kuplék a 40-es évekből

 

"Az Utcafront Tolerancia Színházban együtt játszanak hajléktalan emberek, professzionális színészek és szociális munkások. Az előadások alkalmával a néző nem tudja, ki a hajléktalan ember, ki a színész és ki a szociális munkás, így szembesülhet azzal, hogy „a másik ugyanaz” (Borges).

 

Az előadás mindig utazásokat, találkozásokat, kapcsolatokat jelent, s ez az ingerszegény környezetben, a társadalom peremén kényszerű tétlenségben élők számára felbecsülhetetlenül értékes. Lehet, hogy a nemrégiben alakult színtársulat kabaré-jeleneteiben még nem mindenki Kabos Gyula vagy Latabár Kálmán, de talán nem is az lenne a lényeg.

Ami számít, hogy az Utcafront Tolerancia Színház olyan kezdeményezés, ami egyszerre szolgálja az elesettek felemelését, a társadalom érzékenyítését és a közönség szórakoztatását." forr.: napfenyesetterem.hu

 

Ezúton is hirdetjük és várjuk azon társintézmények jelentkezését, akik szívesen helyet adnának egy előadás megtartására színházunknak, amelyet természetesen ellenszolgáltatás nélkül biztosítunk!

 

Jelentkezni lehet közvetlenül az Utcafrontnál: utcafront@baptistasegely.hu,

vagy a színház vezetőjénél:

Tréfás Gábor színház vezető szociális munkás - trefas.gabor@gmail.com

 

 

 

 

Fő támogatónk, a Magyar Fejlesztési Bank segítségével megvalósult eddigi fejlesztések

Az államtitkár példaértékűnek nevezte az Utcafront elkötelezettségét

A Magyar Fejlesztési Bank, mint fő támogatónk évről évre támogatja a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegének munkáját, fejlesztési terveinek megvalósítását. A Fejlesztési Bank által biztosított források olyan rendkívüli fejlesztéseket tesznek lehetővé intézményünkben, amelyek eddig minden esetben jelentős és minőségi változást hoztak az Utcafront életében, mind az ellátó intézmény, mind az itt dolgozó kollégák, mind pedig az ellátottak vonatkozásában.

 

2012-13 - Fürdőszoba felújítások

 

2014 - Programautók vásárlása

 

2015 - Tetőfelújítás

 

2016 - Eszközbeszerzés és energetikai fejlesztés

 

A Fejlesztési Bank legutóbbi egyedi támogatásával egy olyan energetikai fejlesztést sikerült megvalósítani a szállón, amely nem csak a megvásárolt eszközök által biztosítanak több lehetőséget a szolgáltatások között, de a meg lévő szolgáltatások fenntartásának költségeit is csökkenteni fogják az elkövetkező években, lehetőséget kínálva arra is, hogy az ily módon csökkenő kiadások újabb fejlesztéseknek adjanak teret.

A fejlesztés keretein belül vásároltunk egy ipari mosógépet és egy ipari szárító gépet, lecseréltük a a csapokat és zuhanyfejeket energiatakarékos szerelvényekre, vásároltunk új tűzhelyeket és korszerűsítettük a fűtésrendszert.

A fejlesztés kiemelkedő eleme volt az ipari mosógép és ipari szárítógép, melynek nyomán

 

- Minden lakónk, de krízisellátást igénybe vevő, utcáról érkező ember is akadálytalanul moshat ezentúl. A korábban használt átlagos háztartási mosógépek nem voltak alkalmasak a folyamatos igénybevételre, gyakoriak voltak a meghibásodások. Az új mosógéppel és szárítógéppel ez a probléma megszűnt.

 

- A mosógép és szárítógép mellé felvettünk két fő mosodást, akiket a közfoglalkoztatási program keretében foglalkoztatunk. Ismét létrejött a Baptista Szolgáltató Centrumban már működő elv, amely szerint rászoruló segít rászorulónak.

 

 

 

 

A támogatásokat mind a Szeretetszolgálat vezetősége és kollégái, mind az ellátottak nevében nagyon köszönjük!

Budapest – Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára levélben mondott köszönetet minap mindazért, amit a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálatának munkatársai a kiszolgáltatott léthelyzetben élő emberek érdekében tettek a rendkívüli hideg időszakában.

 

 

Czibere Károly levelében hangsúlyozta: a rendkívüli, szélsőséges hideg időszakában a kihűlés kockázatának kitett emberek védelmét a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai „mindvégig fokozott odafigyeléssel, elkötelezetten, példaértékűen, hivatástudattal végezték a tragikus esetek elkerülése érdekében”. A politikus hozzátette, hatékony segítségnyújtás csak abban az esetben lehetséges, ha sikerül széleskörű társadalmi összefogást teremteni. Mint írta, ha a településeken összefognak az érintett szervezetek, szakemberek, akkor a bekövetkező krízishelyzeteket meg tudjuk oldani. Az ilyen jellegű összefogással és szoros együttműködéssel a korábbi évekhez hasonlóan most is sikerült emberi életeket megmenteni. „Köszönet illeti Önöket magas színvonalú szakmaiságukért is, és a feladat ellátásból fakadó többletterhek vállalásáért”, zárta szavait az államtitkár megjegyezve, hogy a jövőben is számít a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak szakmai együttműködésére.

A segélyszervezet hajléktalan-ellátás területén dolgozó intézményei a téli krízis időszakában férőhelyen felül is fogadták a hozzájuk fordulókat, senkit sem küldtek el, miközben szorosan együttműködnek a Menhely Alapítvány diszpécser szolgálatával. Ha ismét szükség lesz rendkívüli intézkedésre (ami az időjárási előrejelzések szerint a közeli jövőben nem valószínű), az intézmények újra életbe léptetik a korábbi gyakorlatot. Jelenleg a Baptista Szeretetszolgálat (az Utcafront és a Baptista Integrációs Központ) Budapest egyik legnagyobb ilyen ellátással foglalkozó szervezeteként közel ezer hajléktalan léthelyzetben lévő rászorultról gondoskodik a fővárosban. A házak folyamatosan telt házzal működnek, a rendkívüli hideg idején ezt mégis meg tudták növelni több tucatnyi veszélybe került jelentkezőről való gondoskodással.

 

Fotó: Mónus Márton

forrás: baptistasegely.hu

 

vissza az oldal tetejére

 

 

Látogatás a Corvinus Egyetemről

Az Utcafront vendégei voltak - immár többedik alkalommal - Elekes Zsuzsa, a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitikai Intézetének tanára és szociológia alapszakos hallgatók különböző országokból, Norvégiából, Mexikóból, Kínából, Franciaországból, néhányan az Erasmus Program keretein belül.

A vendégeknek az Utcafront vezetője, Dr. Miletics Marcell bemutatta azt a komplex ellátó rendszert, amelyet az Utcafront működtet, megismerhettek egy saját élményű munkatársunkat is, majd körbejárták az intézményt, melynek során találkozhattak az egymásra épülő integrált ellátási formákkal, kiemelten magukkal az ellátott emberekkel.

 

Elekes Zsuzsa tanárnővel beszélgettünk a látogatásról:

 

“Próbálom minden évfolyammal megszervezni, hogy valamilyen intézménybe elmenjünk. Az egyetemen a hallgatók különböző társadalmi problémákról hallanak, többek között a hajléktalanságról, kábítószer-függőségről, azért jöttünk ide, hogy az ott hallottakat kiegészíthessék egy gyakorlati, életszerű élménnyel. Szoktunk járni börtönbe, hajléktalan szállóra, néha gyerekvédelmi intézménybe is ellátogatunk.

Azt tapasztalom, hogy nagyon szeretik az ilyen intézménylátogatásokat a hallgatók, még a vizsgaidőszakban is úgy emlékeznek vissza, hogy ez milyen nagy élmény volt, hiszen ez valami más, az egyetemen egy kicsit elszigetelt világban élnek, itt pedig valami életszerűt tapasztalnak, látnak.

Számunkra nagyon érdekes volt Marcell előadása, bemutatta azt a komplex ellátó rendszert, amelyet az Utcafront megvalósított . A hallhatók ilyen praktikus és gyakorlati ismerettel az órákon nem nagyon találkoznak, még úgy sem, hogy mi a kollégáimmal azért igyekszünk egy gyakorlat közeli tudást átadni nekik.

Amit itt láttunk ma is, az ehhez képest valami teljesen más élmény, amikor egy olyan ember mesél a problémákról és a megoldási módokról, ellátási formákról, aki maga is ebben dolgozik már hosszú ideje. Úgy láttam a hallgatók arcán, hogy nagyon megrázó élmény volt például, amikor bejött egy munkatársatok, aki korábban maga is hajléktalan volt és szenvedélybeteg, és elmesélte az életét. Egy egyetemistának meghatározó élmény, amikor először találkozik egy valóban érintett személlyel.

Köszönjük, hogy évek óta fogadtok minket és bemutatjátok a munkátokat, a hallgatóink minden bizonnyal viszik tovább ezeket az élményeket magukkal.”

vissza az oldal tetejére

 

 

Doktorrá fogadom...

Az Utcafront vezetője, Miletics Marcell az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen cum laude minősítéssel megszerezte doktori fokozatát. Az Utcafront munkatársai és a Szeretetszolgálat vezetősége nevében is ezúton gratulálunk!

Az avatási ceremóniát az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Aula Magna termében tartották, ahol kollégák és családtagok is megjelentek.

vissza az oldal tetejére

 

 

A baptista iskolák adománya az Utcafrontnak

– Nyolcvan zsák ruha, takarók és mintegy ötven kilogrammnyi tartós élelmiszer érkezett január 20-án péntekig a hajléktalan ellátással foglalkozó intézményekhez a baptista fenntartású iskoláktól – összegzett Dr. Miletics Marcell, a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegének igazgatója, aki hálásan köszönte meg a rendkívüli segítséget, ám hozzátette, még mindig várják az adományokat.

A szociális munkások arra hívják fel a figyelmet, hogy szükség lenne még pokrócokra, kabátokra, hálózsákokra, téli cipőkre, zoknikra, kesztyűkre, nadrágokra, takarókra és pulóverekre, de tartós élelmiszerre is. Az adományokat az Utcafront szociális munkásai a nap 24 órájában várják a X. kerület Bánya utca 1. szám alatt. A felajánlások ügyében a 06-1-2609855-ös telefonszámot érdemes hívni.  A segélyszervezet a hajléktalan léthelyzetben élő emberek érdekében várja a pénzadományokat is az alábbi számlaszámom: KDB Bank - 13555555-55555555-55555555. (A közlemény rovatba írják rá: Utcafront.) Szükség lenne üresen álló, hasznosítható ingatlanokra is. A segélyszervezet önkéntesek jelentkezését ugyancsak szívesen fogadja!

A Baptista Szeretetszolgálat krízisautója hétfőtől péntekig napi 10 órában járja az utcákat, a segítők a Menhely Alapítvány diszpécser szolgálatával együttműködve 8-tól 18 óráig dolgoznak. Nagyon fontos, hogy mindazok, akik olyan fedél nélkül élőt látnak, akinek segítségre van szüksége, hívják a 06-1-3384186-os telefonszámot! Élelem, tea és meleg ruha van az autóban, és aki szeretne valamelyik intézménybe, nappali melegedőbe kerülni, azt oda irányítják, ha orvosi segítségre van szükség, intézkednek.

A segélyszervezet HUBA-Rescue24 mentőcsapata az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kérésére speciális járművekkel áll készen arra, hogy ha a helyzet megköveteli, az utakon és az elzárt településeken segítsen a bajba jutottakon.

vissza az oldal tetejére

 

 

Senkit sem küldenek el a baptista intézmények!

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai arra hívják fel a figyelmet, hogy szükség lenne pokrócokra, kabátokra, hálózsákokra, téli cipőkre, zoknikra, kesztyűkre, nadrágokra, takarókra és pulóverekre. A felajánlások ügyében Kalló Zoltánné várja az értesítéseket az utcafront@baptistasegely.hu címen, vagy a 06-1-2609855-ös telefonszámon.  A segélyszervezet a hajléktalan léthelyzetben élő emberek érdekében várja a pénzadományokat is az alábbi számlaszámom:KDB Bank - 13555555-55555555-55555555. (A közlemény rovatba írják rá: Utcafront.) Szükség lenne üresen álló, hasznosítható ingatlanokra is. A segélyszervezet önkéntesek jelentkezését ugyancsak szívesen fogadja!

 A téli mínuszok idején különösen fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkben élőkre és megakadályozzuk a tragédiákat, a közöny ellen tenni kell.  Az idei télen is előfordulhat, hogy a hirtelen lehűlés életveszélybe sodorja mindazokat, akiket az utcán ér az éjszaka. A Baptista Szeretetszolgálat krízisautója hétfőtől péntekig napi 10 órában járja az utcákat, a segítők a Menhely Alapítvány diszpécser szolgálatával együttműködve 8-tól 18 óráig dolgoznak. Nagyon fontos, hogy mindazok, akik olyan fedél nélkül élőt látnak, akinek segítségre van szüksége, hívják a 06-1-3384186-os telefonszámot!

Élelem, tea és meleg ruha van az autóban, és aki szeretne valamelyik intézménybe, nappali melegedőbe kerülni, azt oda irányítják, ha orvosi segítségre van szükség, intézkednek. Miletics Marcell, az Utcafront igazgatója arra figyelmeztetett, nem lehetünk közönyösek, oda kell figyelnünk a környezetünkben élő idős és mélyszegélységben élő emberekre, hiszen sokan saját lakásukban is veszélybe kerülhetnek. Az adományokat – akár tartós élelmiszert is – az Utcafront szociális munkásai a nap 24 órájában várják a X. kerület Bánya utca 1. szám alatt. (Munkaidő után a Kolozsvári utca felőli bejáratnál. Az Utcafront munkatársai az adományokért a krízisidőszakban a sürgetőbb feladatok miatt sajnos nem tudnak címre menni.)

A Baptista Szeretetszolgálat hajléktalanellátás területén dolgozó intézményei az elkövetkezendő napokban férőhelyen felül is befogadják a hozzájuk fordulókat, senkit sem küldenek el. A Bánya utcai szálló mellett a Baptista Integrációs Központ Soroksáron kettő, Csepelen és Újbudán egy-egy hajléktalanok átmeneti szállását, Pesterzsébeten egy kiléptető szállót üzemeltet.

vissza az oldal tetejére

 

 

Látogatás - SZENT ANGÉLA FERENCES ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány fenntartásában működő Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium 8. osztályos tanulói jártak az Utcafront Menedék Bánya utcai intézményében.

A látogatás célja volt az iskolában hirdetett és a gyakorlatban is megélni kívánt Assisi Szent Ferenc szellemiségének megfelelő hozzáállás megismerése. Hogyan jelenik meg a trecento (XIII. század) idején virágzásnak induló, és akkor forradalmian új, hitéleti szempontból is úttörő, együttérző lelkület - amely a legelesettebbek felé való fordulás hagyományát teremtette meg - a jelenben, egy keresztény alapokra épülő szervezet szakmai programjában, szolgáltatásaiban.

A látogatókat a nemrég felújított új közösségi helyiségben fogadta kollégánk, Tréfás Gábor, aki bemutatta intézményünket, beszélve az Utcafront kialakulásáról, jelenéről és céljairól.

A vendégeket körbevezetve az intézményben a 8. osztályos tanulók közelről is megismerhették az Utcafront szolgáltatásait, bepillantást kaphattak az itt élő emberek életébe is.

vissza az oldal tetejére

©  Készült az Utcafront megbízásából 2015. Design: Borbély Péter