Jekli Edina 2016-ban tűnt el Hollandiában.

Édesanyja 2016 novembere óta kereste lányát több fórumon is, így a Facebook-on, de a hazai Privátkopó honlapján is megjelent egy cikk, amelyben Edinát keresik több fényképpel és az utolsó információkkal Edináról.

 

Részletek itt.

 

Idén nyáron jelzést kapott egy kollégánk egy pécsi sráctól (Imre), hogy látta a lányt a Blaha Lujza téren. Az utcás kollégáinknak sikerült megtalálni őt. Edina erőteljes pszichózisban volt, így először kórházba vitték, majd a kórház után a Szállásunkra került.

Állapota napról napra javult, tudata kezdett kitisztulni, kedves, jószándékú lányt ismerhettük meg személyében, aki még a közfoglalkoztatási programban is megkezdte részvételét: Edina dolgozni kezdett.

Mindeközben a közösségi médián keresztül szállóvezető kollégánk megtalálta Edina édesanyját, aki egy héttel később személyesen jött el lányáért, és miután Édesanya és Lánya újra egymásra találtak, magával is vitte Bécsbe.

Előkerült!!! - Csodálatos sikersztori az Utcafrontnál

 

 

Az Utcafront a napokban értesült, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából és nevében a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által az utcai szociális munkát, illetve családok átmeneti otthona által működtetett krízisközpontot és titkos menedékházat működtető befogadott szolgáltatásainak fejlesztésére meghirdetett pályázatunk befogadást nyert. A támogatási szerződés megkötésével az Utcafront Utcai Megkereső Programja egy új Dacia Docker típusú autóval fog tudni munkája során eljutni a kliensekhez.

A tervezett gépjárműbeszerzés nagy mértékben elősegíti majd utcás kollégáink napi szintű feladatellátását, az autó technikai adottságai (tolóajtó, tágas csomagtér) is jelentősen elősegítik ezt.

 

Köszönjük a támogatást!

Új szolgálati autót kap az Utcai Megkereső Szolgálat

Korábbi híreink

©  Készült az Utcafront megbízásából 2015. Design: Borbély Péter